Kan e-cigaretter tas ombord på flygplan?

E-cigaretter har på kort tid blivit oerhört populärt och behovet att ta med sig den överallt är något många har. Sedan år 2019 gäller utökat rökförbud på särskilda områden, men vilka områden är ”särskilda”?

Förbjudna områden

E-cigaretter är lagligt i de flesta europeiska länder. Egypten och Thailand är exempel på länder där det dock är förbjudet. I Sverige råder rökförbud på till exempel uteserveringar, hållplatser för kollektiv trafik och lekplatser. Detta gäller sedan lagändringen år 2019 även e-cigaretter. Ombord på flygplan råder också rökförbud, men det betyder inte att du är förbjuden att ha dem i bagaget. Eftersom e-cigaretten innehåller batterier måste de dock vara i handbagaget. Hör efter med ditt flygbolag för att vara säker på att du checkar in dina e-cigaretter korrekt och slipper få dem konfiskerade.

Köp lagliga e-cigaretter

En snabb ökad efterfrågan lockar till sig oseriösa säljare. Marknaden för e-cigaretter är inget undantag. En seriös återförsäljare har en välarbetad hemsida med ett brett utbud. De säljer inte till personer under 18 år och har ett säkert betalningssystem. Ta för vana att alltid läsa kundrecensioner, de innehåller ofta värdefull information kring leveranser och produktkvalitén.